För ett tryggt båtägande - anlita en Sweboatmedlem

Marina Läroverket söker lärare i marintekniska ämnen

Vi söker lärare i marintekniska ämnen - gymnasiet


Marina Läroverket
Om dig
Vi söker dig som gillar att arbeta nära elever och arbetskamrater samt ser kraften i att arbeta i lag, där du tror på upplevelsebaserat lärande, personligt engagemang och elevernas förmåga till storverk! Vi söker dig som -är lärare eller beredd att lägga ner egen tid för att utbilda dig och skaffa lärarbehörighet -har goda ledaregenskaper -har arbetat med utbildning -gillar att samarbeta arbeta med ungdomar och kollegor -är strukturerad, välplanerad van att ta eget ansvar -har bakgrund från fritids-båtsektorn -har ett marint intresse och är intresserad av att vara till sjöss i skolans båtar och fartyg Vi ser gärna att du -jobbat inom fritidsbåtsbranschen -har arbetat på gymnasiet och är förtrogen med Gy2011 -har egen båt eller haft -är van att arbeta projektinriktat och ämnesövergripande -har goda kunskaper kring arbetsmiljöfrågor i en verkstad -har kompetens att köra båt och VIII behörighet.Lärarexamen är meriterande.

Dina arbetsuppgifter
Marina läroverket söker en lärare i Marintekniska ämnen, till skolans Marintekniska program, ett program med egna examensmål. Vi ser att du är allmänt kunnig inom fritidsbåtsområdet men gärna mer specialiserad inom något av följande områden båtsystemteknik, motor, motorelektronik, el, plastning o laminering, komponentkunskaper inom olika system för fritidsbåtar. Du kommer även att fungera som mentor för en grupp elever. I samarbete med övriga lärare på programmet, arbeta med program och skolutveckling på det pedagogiska området. Du kommer att ingå i ett arbetslag för utbildning på ca 7 personer. I utbildningen för eleverna ingår fältverksamhet studieresor ombord på skolans fartyg och skärgårdsresor med fritidsbåtar för våra lärare. Uppföljning av APL(praktik) på småbåtsvarv runt om i Stockholm och andra Marina arbetsplatser.

Anställningsvillkor
75-100% beroende på bakgrund och kompetens
Tillsättning 2019-08-12

Om oss
Marina läroverket är ett fristående gymnasium som ligger vid vattnet en mil norr om Stockholms city. Skolan, med tillgång till segelfartyg och utbildningslokaler i skärgårdsmiljö skapar unika möjligheter till många alternativa arbetssätt i olika miljöer, både lokalt och globalt. Vi genomför utbildningsseglingar längs Europas kuster. Med vår marina profil erbjuder vi idag Naturbruksprogram (särskild variant Marinbiologi/Vatten och miljö), Samhällsvetenskapligt program (inriktning beteendevetenskap), Ekonomiprogram (inriktning ekonomi) och Marinteknisk utbildning (egna examensmål). Skolan har c:a 500 elever. Se www.marinalaroverkset.se kring programmens inriktningar

Kontaktpersoner
Per Lindberg, Rektor
per.lindberg@klartskepp.se
Mobil: 070-7814566

Hamnvägen 2 Stocksunds Hamn
18278 STOCKSUND
Växel: 08-853200
info@klartskepp.se


Powered and produced by Carismar Software